Τετάρτη, 6 Απριλίου 2011

Στείρα - Ελληνική - Sterile fish

Στείρα Ελληνική, είναι ψάρι όχι τόσο γνωστό στον πολύ κόσμο, η γεύση του όμως είναι το κάτι άλλο, μοιάζει με τη Σφυρίδα μονο που σε γεύση είναι ανώτερο, είναι ψάρι που ζει σε βάθος, και το αγαπημένο μαζί με την Συναγρίδα, των ψαροντουφεκάδων



Στείρα - Ελληνική - Sterile fish

Η Ελληνική Στείρα διαφέρει από τις εισαγόμενες και μπορείς να την ξεχωρίσεις σχετικά εύκολα, γιατί πάνω στο σώμα του έχει έντονα κίτρινο χρώμα, το οποιο υπάρχει μεν και στα εισαγωγής ψαρια με τη διαφορά ότι στις Ελληνικές το κίτρινο χρώμα πάνω στο σώμα της είναι περισσότερο έντονο.

Ζει συνήθως σε βραχώδεις βυθούς και σε μεγάλο αριθμό στα νερά της Μάνης. Για τους Μανιάτες είναι το αγαπημένο ψάρι και μαγειρεύεται με πολλούς τρόπους.

Μπορεί να γίνει ψητό και μπορεί να γίνει και σούπα, την Στείρα άμα την πετύχετε φρέσκια αξίζει να την δοκιμάσετε, η γεύση της θα σας μείνει αξέχαστη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου