Σάββατο, 9 Απριλίου 2011

Ελληνική Σκορπίνα - Scorpion fish

Η Ελληνική σκορπίνα είναι από τα πιο νόστιμα ψάρια που βγάζει η θάλασσα μας



Ελληνική Σκορπίνα - Scorpion fish

Eίναι βραχόψαρο τα χρώμα της είναι έντονα κόκκινο με μαύρα στίγματα σε όλο της το σώμα

Τρόποι μαγειρέματος υπάρχουν πολλοί και όχι μονο σούπα όπως πολλοί νομίζουν, Για μένα η σκορπίνα πιο νόστιμη γίνετε ψητή στη σχάρα ανοιγμένη πέταλο ( ανοιγμένη στα δυο )

Στη σούπα. Γίνετε μεν πολύ νόστιμη η σούπα, αλλα το ψάρι χάνει την γεύση του !

Ακόμα γίνετε πολύ νόστιμη στο φούρνο μαγειρευτή με ριζότο

Στη Κέρκυρα την φτιάχνουν κοκκινιστή το λεγόμενο μπουρδέτο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου