Τετάρτη, 6 Απριλίου 2011

Λαβράκι - Ελληνικό - Seabass, fish

Από τα πιο νόστιμα ψαρια στην Ελλάδα μας είναι και το Λαβράκι. Από τα πιο νόστιμα ψαρια στην Ελλάδα μας είναι και το λαβράκι. Το λαβράκι το ακολουθεί ένα μύθος ότι τρώει ακαθαρσίες κάτι που δεν ισχύει, αλλά και έτσι να ήταν τα ψάρια όπως και ο άνθρωπος έχουν πεπτικό σύστημα και αποβάλλουν ότι και να φάνε, με αποτέλεσμα ο κόσμος να μην ξέρει και να μην το προτιμάει, μετά υπάρχουν και πολλά ιχθυοκαλλιέργειας και είναι δύσκολο να το ξεχωρίσεις και έτσι ο κόσμος δεν το προτιμάει

Λαβράκια πελαγίσια υπάρχουν πολλά μπορείς να τα ξεχωρίσεις από το λίγο κίτρινο χρώμα που έχει στο σώμα του και στο κεφάλι του !

Το λαβράκι είναι πολύ νόστιμο ψάρι και μαγειρεύεται με όλους τους τρόπους η σούπα του είναι ελαφριά χωρίς πολλά λιπαρά, ακόμα γίνετε και στο φούρνο και στη σχάρα ψητό και πλακί.

Είναι από τα λίγα ψαρια που γίνετε τα πάντα, ακόμα λόγο του ότι δεν έχει πολλά κόκαλα μπορείς να το κανεις φιλέτο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου