Τετάρτη, 13 Απριλίου 2011

Χταπόδι ψητό στη σχάρα η στα κάρβουνα

Χταπόδι ψητό στη σχάρα η στα κάρβουνα τα μυστικά της επιτυχίας και πως να γίνει το χταπόδι μαλακό και όχι σαν τσίχλα


Χταπόδι ψητό στη σχάρα η στα κάρβουνα - Octopus grilled on the coals

Για να ψήσετε ένα χταπόδι φρέσκο τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε είναι τα παρακάτω, πρώτα διαλέγουμε ένα φρέσκο χταπόδι και κοιτάμε αν είναι παραγουλισμένο και χτυπημένο καλά, αυτό το βλέπουμε πιάνοντας δύο πλοκάμια του και τραβώντας τα και τεντώνοντας τα προς τα έξω, αν εκεί που ενώνονται τα πλοκάμια τα δυο που έχουμε τραβήξει σχίζονται εύκολα τότε το φρέσκο χταπόδι είναι χτυπημένο και παραγουλισμενο καλά.

Το επόμενο βήμα είναι ότι πριν το βάλουμε στη σχάρα στο βράζουμε σε μια κατσαρόλα, όμως προσοχή όχι με νερό αλλά όπως είναι το βάζουμε στη κατσαρόλα και αυτό βγάζει τα δικά του νερά, προσέχουμε να μη μας αρπάξει και το γυρίζουμε συχνά

Αφού βράσουμε το χταποδι γυρίζοντας το πολλές φορές περίπου για 20 με 25 λεπτά, μετά το απλώνουμε στη σχάρα ολόκληρο η το κόβουμε σε πλοκάμια και το ψήνουμε για όση ώρα χρειάζεται, περίπου 35 με 40 λεπτά.

4 σχόλια:

  1. χταποδι ψητο οποιος θελει να φαει πρεπει να παει στο ΠΕΡΑΜΑ ΜΕΓΑΡΩΝ!!! αμα θελει να πει οτι εχει φαει χταποδι ψητο!!!! στο ΜΑΘΙΟ...πριν το φερυ μποτ για ΣΑΛΑΜΙΝΑ εκει αξιζει να δοκιμασει σιγουρα.....κ οχι μονο,κυδωνια,καλαμαρια,μυδια,γαριδες,χτενια,στρειδα,καραβιδες!!!! ΠΕΡΑΜΑ ΜΕΓΑΡΩΝ 6945072228 ΣΤΑΥΡΟΣ ΖΕΡΒΟΣ πολυ καλη ταβερνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οποιος ασχετος με τη θαλασσα βραζει το χταποδι πριν το ψησει για να ειναι ταχα μου μαλακο,μπορει να φαει ρυζογαλο η γιαουρτι.Αν ειναι δυνατον ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πέστα για να μαθαίνουν οι άσχετοι. Το τέλειο χταπόδι στα κάρβουνα θα το φάτε στο Γύθειο,Λακωνίας!!!

      Διαγραφή
  3. στο γυθειο μονο την μποχα απο τα σκατα που βγαινουν στην θαλλασα τρως!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή