Τρίτη, 19 Απριλίου 2011

Καλαμάρι - Ελληνικό - squid

Αυτό είναι το Καλαμάρι το Ελληνικό, ο υπέροχος μεζές του καλοκαιριού.


Καλαμάρι - Ελληνικό - squid

Το πραγματικό καλαμάρι είναι εντελώς διαφορετικό από το θράψαλο και στη τιμή και στην γεύση, το πραγματικό καλαμάρι έχει τα φτερά που καλύπτουν το σώμα του να φτάνουν μέχρι την μέση του, ενώ στο θράψαλο τα φτερά του καλύπτουν μόνο λίγο στο κάτω μέρος του σώματος του, άλλη διαφορά με το καλαμάρι είναι ότι το καλαμάρι έχει δυο πλοκάμια μεγάλα στο κεφάλι του ενώ στο θράψαλο όλα είναι κοντά.

Το καλαμάρι σε αντίθεση με το θράψαλο είναι πολύ νόστιμο και μπορείς να το μαγειρέψεις με πολλούς τρόπους, όπως τηγανητό η σχάρας, ακόμα γίνετε μαγειρευτό είτε γεμιστό με διαφορα τυριά η ρύζι, σαν φαγητό κατσαρόλας με μακαρόνια με ρύζι και πολλές άλλες επιλογές σε κάθε τόπο και νησί της Ελλάδας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου