Σάββατο, 16 Απριλίου 2011

Αστακός - Ελληνικός - lobster

Ελληνικός αστακός, ευτυχώς με τον Ελληνικό αστακό δεν μοιάζει κανένας άλλος αστακός και έτσι μπορείς να είσαι σίγουρος ότι είναι Ελληνικός



Αστακός - Ελληνικός - lobster

Νοστιμοτερος αστακός είναι ο θηλυκός και μπορείς να τον ξεχωρίσεις όταν τον γυρίσεις ανάποδα και κοιτάξεις τα πτερύγια στην ουρά του, αν τα πτερύγια είναι μικρά ο αστακός είναι αρσενικός, αν καλύπτουν όλο το πίσω μέρος της ουράς, δηλαδή μεγαλύτερα πτερύγια ( είναι το μέρος που καλύπτει τα αυγά του πριν τα αφήσει στη θάλασσα.

Τα αυγά αυτά πολλοί νομίζουν όταν τα δουν να κρέμονται στην ουρά οτι αστακός είναι νοστιμοτερος, το οποίο είναι και μέγα λάθος Ο θηλυκός αστακός είναι νόστιμος όταν ακόμα τα αυγά του είναι μέσα στο σώμα του, δηλαδή πριν πάνε στην ουρά τα οποία κρατάει λίγες μέρες και μετά τα αφήνει στη θάλασσα

Ο Αστακός μαγειρεύετε με πολλούς τρόπους και σε κάθε μέρος την Ελλάδα και διαφορετικά, όμως η γεύση του καλού αστακού αναδεικνύεται όταν γίνετε βραστός και σερβίρετε με λάδι και λεμόνι, τίποτα άλλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου