Δευτέρα, 4 Ιουλίου 2011

Καπόνι - Ελληνικό

Το καπόνι είναι ένα ψάρι που έχει συγγένεια με το χελιδονόψαρο με τη διαφορα ότι αυτό δεν έχει φτερά για να μπορεί να πετιέται έξω από το νερό.





Το καπόνι είναι ένα ψάρι που έχει συγγένεια με το χελιδονόψαρο με τη διαφορα ότι αυτό δεν έχει φτερά για να μπορεί να πετιέται έξω από το νερό.

Το χρώμα του είναι το κοραλλί με την κοιλιά του να φέρνει λίγο πιο ανοιχτό χρώμα και στο σώμα του έχει χοντρά λέπια

Το κεφάλι του σε σχέση με το σώμα του είναι μεγάλο και μπροστά κοφτό

Το καπόνι είναι ψάρι της άμμου και ζει κοντά στις ακτές και είναι από τα μόνα ψάρια που καμιά φορά για να βρει την τροφή του το βοηθάνε τα πτερυγια του να σταθεί όρθιο.

Τρόπος μαγειρέματος καπονιού είναι συνήθως αν είναι μικρό κακαβιά , ακόμα πολύ κόβουν το κεφάλι του και κάνουν το υπόλοιπο σώμα ψητό στα κάρβουνα, η και μαγειρευτό στο φούρνο με κόκκινη σάλτσα, το κρέας του καπονιού είναι αρκετά νόστιμο και άσπρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου