Τετάρτη, 27 Μαρτίου 2013

Φρέσκα καλαμαράκια τηγανητά

Φρέσκα καλαμαράκια τηγανητά,  υπάρχει ένας μύθος για τα φρέσκα καλαμάρια ότι όταν τηγανίζονται για το λόγο ότι είναι φρέσκα είναι και σκληρά.
Θα σας γράψω πως πρέπει να τηγανίζετε τα φρέσκα καλαμάρια για να μη σαν βγούν σκληρά.

 Στραγγίζουμε  πολύ καλά τα καλαμάρια σε ένα σουρωτήρι και τα αλατίζουμε, μέσα σε ένα πιατάκι έχουμε αλεύρι ( κατά προτίμηση κίτρινo ),  τα  αλεβρένουμε  σε κίτρινο αλεύρι  και τα τηγανίζουμε σε πολύ καυτό λάδι  και κατά προτίμηση ελαιόλαδο.

Πηγαίνουμε στο ψαράδικο τις γειτονιάς και ζητάμε να μας δώσουν καλαμάρια και όχι θράψαλα γιατί τα θράψαλα είναι σκληρά όντως,  παίρνουμε τα μικρότερα καλαμάρια και αφού ζητάμε να μας τα καθαρίσουν, ζητάμε να μας τα κόψουν σε λεπτές λεπτές φετούλες.

 Πολύς κόσμος βάζει σόδα στα καλαμάρια για να μαλακώσουν,το οποιο και είναι μεγάλο λάθος, ο τρόπος που πρέπει να τηγανιστεί το καλαμάρι και χωρίς σόδα  για να βγούν μαλακά είναι ο παρακάτω.
Το κόλπο στο καλαμάρι για να μη γίνει σκληρο, είναι να τηγανιστεί σε πολύ καυτό λάδι και μόλις αρχίσουν να ροδίζουν να τα βγάλουμε από την φωτιά, γιατί το τα καλαμάρια όσο  περισσότερο τα τηγανίζουμε τόσο και σκληρότερα γίνονται

3 σχόλια: