Σάββατο, 15 Μαΐου 2010

Σουβλάκια Χταποδιού

Το χταπόδι καλά είναι, πριν γίνει ψητό με όπιο τρόπο και να το ψήσουμε είναι καλό να το βράσουμε πρώτα σε μια κατσαρόλα στο δικό του νερό.

Σουβλάκια Χταποδιού


Γυρίζοντας το και προσέχοντας το να μην αρπάξει, γυρίζοντας στο συχνά, αφού το γυρίσουμε αρκετές φορές και δούμε ότι αρχίσει να μαλακώνει παίρνουμε όσα πλοκάμια χταποδιού θέλουμε,  και κοιτάμε να έχουν ομοιόμορφο μήκος.



Αν το χταπόδι είναι μεγάλο κόβουμε το πλοκάμι στη μέση, στη συνέχεια τα περνάμε στα αντίστοιχα καλαμάκια και τα βάζουμε σε ένα μπολ με λάδι αλάτι πιπέρι και τα μαρινάρουμε περίπου 10 με 15 λεπτά

Τα σουβλάκια χταποδιού είναι έτοιμα και μπορούμε να τα ψήσουμε στη ψηστιέρα η στα  κάρβουνα, τα συνοδεύουμε με ότι σας κάνει κέφι, καλή σας όρεξη και όχι πολύ ουζάκι,  χτυπάει στο κεφάλι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου