Κυριακή, 30 Μαΐου 2010

Φρέσκο Ψητό Ψάρι και Σαλάτα - Fresko PShto PSari kai Salata

Φρέσκο Ψητό Ψάρι και Σαλάτα.
Τι υπάρχει πιο υγιεινό από το φρέσκο ψητό ψάρι και τη σαλάτα? Μάλλον τίποτα, όμως δυστυχώς στην Ελλάδα μας ο κόσμος δεν τρώει φρέσκα ελληνικά ψάρια

Οι λόγοι πολλοί και όχι μόνο ότι το φρέσκο ψάρι είναι ακριβό, ( υπάρχει και ο γαύρος, η σαρδέλα η μαρίδα....)Άλλος σοβαρός λόγος που οι Έλληνες δεν τρώνε ψάρια είναι τα κόκαλα που έχουν τα ψάρια, ε ψάρια είναι, κόκαλα θα έχουν. Στην Ελλάδα όλες οι μητέρες είναι υπέρ προστατευτικές με τα βλαστάρια τους σε σημείο να γίνονται υπερβολικές με την υγεία των παιδιών τους.

Αφορμή από όλα αυτά συνήθως τα παιδιά στην Ελλάδα τρώνε ψάρι όσο είναι μικρά και όσο επισκέπτονται σε τακτά χρονικά διαστήματα τον παιδίατρο που συστήνει στις μητέρες το ψάρι σαν απαραίτητη τροφή για τα μικρά παιδιά.

Μόλις περάσουν ένα δύο χρόνια και το παιδί μεγαλώσει και δεν πηγαίνει στο παιδίατρο, τότε οι μητέρες κόβουν και το ψάρι από το παιδί τους, το όποιο είναι ότι χειρότερο μπορούν να κάνουν, γιατί λέει ο λαός ότι το παιδί όπως το μάθεις, με αποτέλεσμα όταν θα μεγαλώσει θα έχει ξεσυνηθίσει στην ιδέα του ψαριού και θα του φένετε άγνωστο φαγητό.


 φρεσκο ψαρι και σαλατα

 Όλα τα φρέσκα ψάρια έχουν ΩΜΕΓΑ 3 , και δεν πρέπει να λείπουν από την διατροφή μας είτε μικροί ήμαστε είτε μεγάλοι.

Δύο φορές την εβδομάδα επιβάλετε η τροφή να είναι το ψάρι που είναι η πιο ωφέλιμη τροφή πάνω στον πλανήτη γη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου