Δευτέρα, 23 Μαΐου 2011

Bυθόμετρο και ψάρεμα - vythometro psarema

Bυθόμετρο και  ψάρεμα. Η χρήση των ηλεκτρονικών συσκευών στις μέρες μας, όπου τα θηράματα έχουν γίνει τόσο δύσκολα στην σύλληψη τους, αλλά και ανακαλύπτουν συνεχώς νέους τρόπους να μας ξεγελούν έχει γίνει κάτι παραπάνω από επιτακτική. Μια από αυτές τις συσκευές είναι και το όργανο το οποίο μετράει το βάθος, απεικονίζει σε μεγάλη η μικρή κλίμακα την διαμόρφωση του βυθού αλλά και μας προειδοποιεί για το αν υπάρχουν η όχι ψάρια στην συγκεκριμένη περιοχή, το βυθόμετρο.

Το βυθόμετρο λοιπόν εκμεταλλεύεται στο έπακρο την τεχνολογία sonar-χρησιμοποιεί δηλαδή ηχητικά κύματα για να αποκαλύψει αντικείμενα στον βυθό –τα ηχητικά κύματα αυτά καθώς διαχέονται στον βυθό παίρνουν μια κωνική μορφή η καλυτέρα σχηματίζουν μια δέσμη. Το εύρος της γωνίας αλλά και η ποσότητα των δεσμών καθορίζει και τα τεχνικά χαρακτηριστικά της κάθε συσκευής. Τα βυθόμετρα λοιπόν με πολλές δέσμες και μεγάλο εύρος είναι τα καλύτερα κ συνδυαζόμενα με μια έγχρωμη οθόνη με δυνατότητα zoom in –zoom out θα μας βοηθήσουν πάρα πολύ σε ένα ψάρεμα σε άγνωστο βυθό όπου χωρίς αυτά θα ψαρεύαμε στα τυφλά.Το μόνο που χρειάζεται για να ανακαλύψεις μέρη με μεγάλη ποικιλία ψαριών η μια μεσοπέλαγη ξερά δεν είναι πλέον η τύχη, δημοφιλέστερη τεχνική για την ανακάλυψη νέων τόπων είναι η παρακάτω...με το βυθόμετρο στο μεγαλύτερο zoom in που διαθέτει και με μικρή ταχύτητα περνάμε αργά σε οποιαδήποτε διαδρομή που μας ενδιαφέρει και δεν παίρνουμε τα μάτια μας από την οθόνη, το παραμικρό ανέβασμα η κάθε μεγάλη συγκέντρωση ψαριών-ας είναι και μεσαίου μεγέθους- είναι σημαντική κ δεν μένει παρά να βουτήξουμε για να διαπιστώσουμε το μέγεθος της. Πάντοτε χρειάζεται κ ένας οπτικός έλεγχος του βυθού αλλά μόνο όταν τα μετρά είναι μέσα στις δυνατότητες μας.

Σημαντική βοήθεια επίσης θα μας δώσει το βυθόμετρο στην ρίψη της άγκυρας στον βυθό, αφού θα μας γλιτώσει από βραχώματα της άγκυρας και ανεξέλεγκτης καθόδου στον βυθό λόγω βαθιών αποχών

Το βυθόμετρο και η χρήση του στο ψάρεμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου