Παρασκευή, 13 Αυγούστου 2010

Google earth και ψαρότοποι - psarotopoi

Google earth  και ψαρότοποι

Το Google earth είναι ένα λειτουργικό πολυεργαλείο το οποίο έχει γίνει πλέον της «μόδας» τα τελευταία χρόνια αφού ο καθένας μπορεί να το αποκτήσει εύκολα από το διαδίκτυο προσφέροντας παρέχοντας διάφορες χρήσιμες πληροφορίες παγκοσμίως.
Πως μπορεί όμως ένα τέτοιο πρόγραμμα να βοηθήσει έναν ψαροντουφεκά στις εξορμήσεις του;


 1. Εύκολη αναζήτηση ψαρότοπων:

  Με ένα απλό zoom στον Ελλαδικό χώρο μπορείς εύκολα να διακρίνεις κυρίως στις παράκτιες περιοχές τους βραχώδης βυθούς οι οποίοι διακρίνονται κυρίως με σκούρο χρώμα σε σχέση με τους αμμουδερούς βυθούς που έχουν λευκό χρώμα. Παρόλα αυτά υπάρχουν περιοχές στην Ελλάδα όπου η ανάλυση των αεροφωτογραφιών δεν είναι πολύ καλή με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η καλή ευκρίνεια.
  googleearthpsarontoufeko2


 2. Mέτρηση αποστάσεων:

  Μια πολύ σημαντική λειτουργία που μπορεί να προσφέρει το Google earth είναι η χάραξη και μέτρηση αποστάσεων που σας ενδιαφέρει σε ναυτικά μίλια. Αυτό επιτυγχάνεται ακολουθώντας την εξής διαδρομή:
  Γραμμή μενού → Εργαλεία → Χάρακας. Εδώ επιλέγετε την μονάδα μέτρησης αποστάσεων που σας ενδιαφέρει(ναυτικά μίλα, χιλιόμετρα κ.α.). Επίσης μπορείτε να επιλέξετε εάν θέλετε να μετρήσετε μία ευθεία γραμμή ή μία διαδρομή. Αφού κάνετε αυτές τις δυο επιλογές, βάζετε σε μια άκρη το παράθυρο που ανοίξατε και με συνεχόμενα κλικ στη περιοχή που θέλετε, χαράζετε την πορεία που σας ενδιαφέρει μετρώντας αυτόματα την απόσταση. Αυτό, για τους ψαροντουφεκάδες, είναι πολύ χρήσιμο στα μακρινά ταξίδια όπου μπορείτε να υπολογίσετε τις αποστάσεις, τον χρόνο που θα χρειαστείτε και φυσικά το καύσιμο που πρέπει να καταναλώσετε το οποίο  όλο και ακριβαίνει.
  googleearthpsarontoufeko3
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου