Τρίτη, 19 Απριλίου 2011

Ψάρια ελληνικά προς εξαφάνιση - psaria ellhnika pros eksafanish

Ψάρια ελληνικά προς εξαφάνιση.Η υπεραλίευση μειώνει διαρκώς την παραγωγή Ξιφίας, τόνος, ροφός, φαγκρί, λυθρίνι και άλλα ψάρια τείνουν να εξαφανιστούν από τις ελληνικές θάλασσες. Παλαιότερες καταγραφές είχαν καταδείξει μείωση των αποθεμάτων καραβίδας, ενώ οι αλιείς παραπονιούνται τα τελευταία χρόνια και για τον περιορισμό του αριθμού των αστακών.


Συχνές ήταν και οι αναφορές για μείωση του πληθυσμού ειδών όπως τα σαυρίδια, οι κολιοί, οι μπαλάδες, οι σαργοί, τα μπαρμπούνια και οι κουτσομούρες.

Όμως τα επίσημα δεδομένα για την αλιευτική παραγωγή στην Ελλάδα, καθώς και για την κατάσταση υπεραλίευσης διαφόρων ιχθυαποθεμάτων, είναι ελλιπή.
Οι επιστήμονες του Ινστιτούτου Θαλάσσιας Προστασίας «Αρχιπέλαγος», όπως αναφέρει σε σημερινό του ρεπορτάζ το Βήμα, πριν από λίγα χρόνια ξεκίνησαν λεπτομερείς καταγραφές της σύνθεσης των αλιευμάτων και όπως προκύπτει από τα δεδομένα το μέλλον της αλιείας στις ελληνικές θάλασσες είναι αμφίβολο.
Σύμφωνα με τη συντονίστρια επιστημονικής έρευνας του «Αρχιπελάγους», υδροβιολόγο κυρία Αναστασία Μήλιου, πολλοί πληθυσμοί ψαριών απειλούνται.

Το Αιγαίο χάνει τα ψάρια του

1 σχόλιο:

  1. Όσο οι "επαγγελματίες" θα δρουν ανεξέλεγκτοι καταστρέφοντας τους ελληνικούς βυθούς και οι απαράδεκτοι "ερασιτέχνες" θα εμπορεύονται την πραμάτια τους χωρίς ελέγχους, απαρφανίζοντάς τους από τους μόνιμους κατοίκους τους, τα ψάρια, θα οδηγούμαστε σε θάλασσες νεκρές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή