Πέμπτη, 26 Μαΐου 2011

Σπαγγέτι με σολομό, βότκα και πεπεροντσίνο

Μια από τις πολύ ωραίες μακαρονάδες με φίνα γεύση, που γίνεται όλο το χρόνο, μια και τα υλικά της δεν έχουν εποχικότητα και το κομψευόμενο αποτέλεσμα ελαφρύτερο ή πιο γεμάτο (ανάλογα με τα λιπαρά της κρέμας γάλακτος) είναι πάντα ενδιαφέρον και γευστικά απολαυστικό

Οι συνταγές από το http://pandespani.com/ πάντα πετυχημένες

syntagi spaghetti me solomo kai votca
Σπαγγέτι με σολομό και βότκα.

Μια από τις πολύ ωραίες μακαρονάδες με φίνα γεύση, που γίνεται όλο το χρόνο, μια και τα υλικά της δεν έχουν εποχικότητα και το κομψευόμενο αποτέλεσμα ελαφρύτερο ή πιο γεμάτο (ανάλογα με τα λιπαρά της κρέμας γάλακτος) είναι πάντα ενδιαφέρον και γευστικά απολαυστικό.



Διαλέξτε μια καλή ποιότητα καπνιστού σολομού (ο τέλειος εκ Σκωτίας, αλλά και άλλοι βόρειοι κάνουν εξίσου) και δοκιμάστε την με σπαγγέτι, ταλιολίνι (tagliolini) ή λινγκουίνε (linguine). Στην κλασική εκδοχή της η συνταγή έχει αρκετό μαύρο πιπέρι. Εδώ (από έμπνευση του Νάκη, εξαιρετικά επιτυχημένη), γίνεται λίγο πιο πικάντικη με το μπούκοβο (πεπεροντσίνο) και αποκτάει αυτό το ζεστό κόκκινο χρώμα που ταιριάζει το καλοκαίρι με το ηλιοβασίλεμα (αλλά και το χειμώνα με τη φωτιά σε τζάκι).

Προετοιμασία: Mισή ώρα με 35 λεπτά περίπου, όλα μαζί. Ο χρόνος αφορά κυρίως στο μαρινάρισμα του σολομού μέσα στην κρέμα. Πολύ εύκολη και γρήγορη συνταγή.
Υλικά (για 4 άτομα)
1 πακέτο (500 γραμ.) μακαρόνια (σπαγγέτι, λινγκουίνε ή ταλιολίνι)
150 γραμ. καπνιστό σολομό κομμένο σε λωρίδες 1×5 εκατ. (με κοφτερό μαχαίρι ή ψαλίδι)
200 ml κρέμα γάλακτος (το καλοκαίρι ειδικά προτείνω την πράσινη με τα μειωμένα λιπαρά)
1 σφηνάκι βότκα
μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο (και ει δυνατόν όχι πολύ λεπτό για να φαίνεται)
αλάτι
1 κ.γ. πεπεροντσίνο (μπούκοβο) και περίπου 1 κ.γ. για κάθε πιάτο στο σερβίρισμα


Μαρινάρετε το σολομό: Σε μπολ ρίχνετε την κρέμα, τη βότκα και τις λωρίδες του σολομού, μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και το 1 κ.γ. πεπεροντσίνο. Ανακατεύετε και αφήνετε το μείγμα να μαριναριστεί σε θερμοκρασία δωματίου για μισή ώρα.
Κάνετε τα ζυμαρικά: Tα βράζετε σε μπόλικο αλατισμένο νερό al dente, σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Τα στραγγίζετε κρατώντας 1 φλυτζ. από το νερό που έβρασαν, για την περίπτωση που χρειαστεί λίγο να προστεθεί στη σάλτσα. Tα αδειάζετε σε πιατέλα σερβιρίσματος, προσθέτετε το σολομό και τη σάλτσα και ανακατεύετε.
Σερβίρισμα: Πασπαλίζετε κάθε πιάτο με πεπεροντσίνο, βάζετε τα ζυμαρικά, τοποθετείτε 3-4 κομματάκια σολομού και ρίχνετε μερικά ακόμη φλέικς πάνω τους.

http://pandespani.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου