Τετάρτη, 12 Οκτωβρίου 2011

Τα μικρά μυστικά της καλής ψαρόσουπας

Μικρά μυστικά για την ψαρόσουπα και πως να σας γίνει νόστιμη. Βασική προϋπόθεση το ψάρι να είναι πολύ φρέσκο και ελληνικό, προτιμήστε ροφό, συναγρίδα, φαγκριά, σφυρίδα. Όσο πιο πολύ λιπαρό είναι το ψάρι τόσο περισσότερο νόστιμη η ψαρόσουπα.

Ο ροφός πιστεύω ότι είναι το καλύτερο ψάρι για ψαρόσουπα. Τα μικρά μυστικά της καλής ψαρόσουπας ειλικρινά είναι μόνο 3.

1) Φρέσκο ψάρι και ελληνικό, 2) Βράσιμο πρώτα τα λαχανικά και κρατάμε το νερό που έβρασαν τα λαχανικά για να βάλουμε το ψάρι μέσα αφού βγάλουμε τα λαχανικά θα προσθέσουμε το ψάρι.


3) Πάντα προσέχουμε το τρόπο βρασίματος γιατί κάθε ψάρι αναλόγως το μέρος που ζει και τι τρώει αλλάζει και ο χρόνος του βρασίματος. Θα μου πείτε τώρα πως να ξέρουμε που ζει και τι τρωει το ψαρι. Όντως κανείς δεν ξέρει τι τρώει και που ζει το ψάρι, ούτε αυτός που το ψαρεύει, ξέρουμε όμως να προσέχουμε το βράσιμο του και με μια πιρούνα κοιτάζουμε πότε το ψάρι εχει βράσει και δεν μας έλιωσε η έμεινε άβραστο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου